Laurentiu Pachiu

Laurentiu Pachiu este Managing Partner si fondator Pachiu si Asociatii, avand peste 22 de ani de experienta in avocatura de business, mediul academic si diplomatie, in calitate de fost diplomat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Romania.

Laurentiu si-a inceput cariera in cadrul unei firme de avocatura de top din SUA, cu sediul in Bucuresti, in cele din urma dezvoltandu-si propria afacere. In cadrul Pachiu si Asociatii, coordoneaza ariile de practica Energie, Finante si Litigii, acordand asistenta clientilor in domeniul energiei-petrol si gaze naturale, tranzactii transfrontaliere, concesiuni, finantari de proiect, piete de capital, privatizari si structuri offshore.
 

Aria de practica Energie si Resurse Naturale infiintata de Laurentiu Pachiu a fost printre primele de acest gen din Romania, evoluand intr-un ritm rapid odata cu piata romaneasca de energie. Laurentiu coordoneaza proiecte ce vizeaza planificarea, implementarea, dezvoltarea si punerea in functiune a diverselor proiecte in domeniul energiei, precum si reglementarea si obtinerea licentelor pentru explorarea, dezvoltarea si exploatarea de petrol si gaze naturale in Romania.

Laurentiu Pachiu are o activitate publicistica de exceptie, fiind prezent in publicatiile romane si straine de prestigiu, cu analize si articole pe diverse teme ce tin de sectorul energetic.

Laurentiu a absolvit cursurile de pregatire din cadrul Deutsche Genossenschaftsbank in domeniul bancar fiind si absolvent al Academiei Diplomatice a Ministerului Federal German al Afacerilor Externe si al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti. De curand a absolvit un program masteral in cadrul Universitatii Derby din Anglia, obtinand titlul de LLM in Transnational Oil, Gas and Energy Law.  

Laurentiu vorbeste fluent limbile romana, germana si engleza.